ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/4/2020

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/4/2020

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Μαρούσι, 24/4/2020

Αγαπητοί Γονείς,

Το σχολείο είναι ένας  ζωντανός εκπαιδευτικός οργανισμός και έχει καθήκον να διδάσκει  στα παιδιά  πως οι ευκαιρίες που γεννά κάθε κρίση, πρέπει να γίνουν «ουσιαστικά» μαθήματα για ένα καλύτερο μέλλον. Για το λόγο αυτό κρατάμε την αισιοδοξία μας, εστιάζουμε στα θετικά και κοιτάμε μπροστά.

Το Σχολείο μας κατάφερε να είναι κοντά στους μαθητές του όλη αυτή την περίοδο με ποιοτικό και ουσιαστικό τρόπο, ώστε τα παιδιά ανάλογα με την τάξη τους να εισέλθουν σταδιακά στη νέα αυτή συνθήκη και να προσαρμοστούν γρήγορα, αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Σας αναφέραμε σε προηγούμενη επιστολή ότι το κάθε βήμα μας είναι  σχεδιασμένο με προσοχή,  με γνώμονα την καθημερινή σχολική πρακτική, την ασφάλεια, την ψυχολογία και την υγεία των μαθητών.

Συνεχίζουμε λοιπόν με ένα νέο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, που θα ισχύει για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

  • Στις μικρότερες τάξεις Α’-Β’ Δημοτικού, έχουμε χωρίσει την εκπαιδευτική διαδικασία σε δύο ζώνες μαθημάτων.
  •  Στο υπόλοιπο Δημοτικό έχουμε σχεδιάσει ένα ευρύτερο πρωινό πρόγραμμα μιας και πλέον οι μαθητές μας έχουν εξοικειωθεί με τα νέα ψηφιακά εργαλεία. Τα  μαθήματα έχουν διάρκεια περίπου 30 λεπτά (σύμφωνα με αυτό που ορίζει η παγκόσμια βιβλιογραφία για την τηλεκπαίδευση). Τα διαλείμματα θα έχουν διάρκεια 15 λεπτών.
  • Στο νέο πρόγραμμα έχουν προστεθεί όλα τα μαθήματα που την προηγούμενη περίοδο πραγματοποιούνταν με την εξίσου απαιτητική  ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε ότι το Σχολείο είναι απολύτως τυπικό στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίες καταβάλλονται στο ακέραιο. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση δεν αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και οι αποδοχές τους καταβάλλονται κανονικά από τους εργοδότες τους.

 

Αγαπητά μας παιδιά σας ευχαριστούμε πολύ για τη δυναμική συμμετοχή σας και το σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζετε την όλη διαδικασία. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους γονείς που μας στηρίζουν μέσα από τα θετικά τους μηνύματα  και ενισχύουν  την πεποίθησή μας για ένα σχολείο ζεστό, γεμάτο αγάπη και ασφάλεια για όλα τα παιδιά μας.

 

Μέχρι το βράδυ θα αναρτηθεί στα καθηκοντολόγια των τμημάτων το νέο πρόγραμμα και οι επιπλέον κωδικοί των εκπαιδευτικών. 

 

Ευχές για υγεία και αισιοδοξία.

 

 

Από τη Διεύθυνση.