ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

 Μαρούσι, 16/3/20

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Αγαπητοί Γονείς και αγαπητά μας παιδιά,

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και όλοι μας χρειάζεται να είμαστε ψύχραιμοι, να προσέχουμε την υγεία μας, να μένουμε σπίτι και να θυμόμαστε πάντα ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.

Στο Σχολείο μας  έχουν ήδη ξεκινήσει τα εξ αποστάσεως μαθήματα και θα συνεχιστούν όλη την περίοδο κατά την οποία τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα είναι κλειστά για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα πραγματοποιούνται με τους εξής τρόπους:

 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

  • Μέσα από video-επεξηγηματικά σχόλια –παρουσιάσεις, quiz, φυλλάδια και παιχνίδια προσαρμοσμένα ανάλογα με την τάξη.
  • Έχουμε επιπλέον επιλέξει εκπαιδευτικές πλατφόρμες που στηρίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι γονείς σε αυτή τη διαδικασία του e-learning  θα χρειαστεί να βοηθήσουν τα παιδιά τους  στη διαδικασία εισαγωγής.
  • Πολύ σύντομα οι μαθητές μας θα μπορούν να παρακολουθούν και online τα μαθήματα. Το πρόγραμμα με τις ώρες θα αναρτηθεί από την κεντρική σελίδα του eclass. Σε αυτά τα μαθήματα ο μαθητής μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή ή ενός tablet παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη διδακτική διαδικασία σε μία εικονική τάξη. Ο εκπαιδευτικός μετατρέπει την οθόνη του σε ένα διαδραστικό πίνακα στον οποίο μπορεί να προβάλλει παρουσιάσεις, να τρέχει εκπαιδευτικά λογισμικά ή video και να πληκτρολογεί. Επίσης, κάθε μαθητής μπορεί  να ρωτάει και να αναπτύσσει τις απόψεις του.
  • Ο μαθητής από το γραφείο του σπιτιού του με ένα απλό κλικ εισέρχεται στη ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας μέσω ενός Η/Υ ή ενός tablet και αλληλεπιδρά με τον εκπαιδευτικό, όπως σε μια πραγματική αίθουσα.

 

 ΦΥΛΛΑΔΙΑ-QUIZ-ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ.

  • Από την προηγούμενη εβδομάδα στην πλατφόρμα του σχολείου οι εκπαιδευτικοί ανεβάζουν «φύλλα εργασιών» ανά μάθημα. Την επόμενη μέρα ανεβαίνουν τα φυλλάδια με τις λύσεις των ασκήσεων και σχόλια. Οι μαθητές πρέπει να εργάζονται στο φυλλάδιο την ημέρα που έγινε η αποστολή του. Την επόμενη ημέρα πρέπει να κάνουν την  αυτοδιόρθωση από το φυλλάδιο με τις λύσεις.
  • Τα φυλλάδια αυτά μπορούν να αποσταλούν προαιρετικά στο email των εκπαιδευτικών (που σας στέλνουμε), είτε σκαναρισμένα, είτε σαν φωτογραφία με την προϋπόθεση ότι το φυλλάδιο συμπληρώθηκε από το μαθητή, πριν την ανάρτηση των λύσεων.
  • Στο Θέμα του  email  θα πρέπει να γράφετε τα εξής: Ονοματεπώνυμο μαθητή, ημερομηνία φυλλαδίου και μάθημα. πχ: Κακαδιάρης Γιώργος, 16/3/20, Γλώσσα.  
  • Γνωρίζουμε ότι κάποιες οικογένειες δε διαθέτουν εκτυπωτή για τα φυλλάδια. Οι εκπαιδευτικοί μας θα ανεβάζουν για το λόγο αυτό και τα online-quiz ανά δύο με τρείς ημέρες. Η εξ αποστάσεως διαδικασία  ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται και την έντυπη μορφή. Σας συστήνουμε λοιπόν, πάντα προαιρετικά, εφόσον οι συνθήκες παραμείνουν σε αυτό το πλαίσιο να προμηθευτείτε έναν εκτυπωτή (χαμηλού κόστους). Αν αυτό δεν είναι εφικτό οι μαθητές θα χρειαστεί να αντιγράφουν χειρόγραφα τουλάχιστον τις λύσεις των ασκήσεων σε  ένα τετράδιο που θα έχει το «ρόλο» του φυλλαδίου και με τον ίδιο τρόπο να το αποστέλλεται στους εκπαιδευτικούς μέσω email.

 

Από τη Διεύθυνση