ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARMAMO

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARMAMO

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί Γονείς,

Το πρόγραμμα ARMAMO είναι ένα project το οποίο υλοποιείται κάθε χρόνο με την συμμετοχή ελληνικών και τουρκικών σχολείων και περιλαμβάνει ομαδοσυνεργατική έρευνα σε θέματα τα οποία απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και παρουσίαση συμπερασμάτων και προτάσεων

Το πρόγραμμα οργανώνεται εναλλάξ στις δύο χώρες με ανταλλαγή επισκέψεων αντιπροσωπειών σχολείων της Κωνσταντινούπολης (Marmara College),της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο) και της Αθήνας (Μοντεσσοριανά και Παιδαγωγική Πρωτοπορία) καθώς και με τη συμμετοχή του Σχολείου μας τα δύο τελευταία χρόνια.

Φέτος η εκδήλωση είχε ως θέμα το νερό ως ανεκτίμητο φυσικό πόρο διερευνώντας διάφορες πτυχές που άπτονται της χρήσης, εξοικονόμησης και προστασίας του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Οργανώθηκε από το Marmara College και φιλοξενήθηκε στα Μοντεσσοριανά Σχολεία.

Συνοδεύτηκε από παράλληλες πολιτιστικές δράσεις οι οποίες ανέδειξαν τα κοινά ,αλλά και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία των δύο χωρών, σε μία εκδήλωση που όλοι απόλαυσαν. Το επόμενό μας ραντεβού ανανεώνεται για το 2024 στην Κωνσταντινούπολη.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν έξι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης με αλφαβητική σειρά:

Μαρία Ασπραδάκη,

Ιωάννα Λέκκα,

Φαίη Μαλαματένιου.

Ελενα Παναγιωτοπούλου,

Λιζέττα Παρνασσά

Ελενα Φώσκα 

Οι μαθήτριές μας κέρδισαν τις εντυπώσεις  με την αρτιότητα των παρουσιάσεών τους και το υψηλό επίπεδο γνώσης και εκφοράς λόγου στην Αγγλική γλώσσα.

 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ  & ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥΣ