ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ : ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ : ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί  μας Γονείς,

Το σχολείο είναι ένας  ζωντανός εκπαιδευτικός οργανισμός και έχει καθήκον να διδάσκει  πάντα τα παιδιά πώς μπορούν να βρίσκουν δύναμη και αισιοδοξία μέσα σε κάθε δυσκολία. Με οδηγό πάντα την εμπιστοσύνη που διέπει τη σχέση μας θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις νέες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. Ζητάμε την αρωγή και την στήριξή  σας σε αυτή την προσπάθεια.

Το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων όπως ήδη ενημερωθήκατε άλλαξε έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας και στα χαρακτηριστικά της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον.

  • Το Σχολείο μας πριν από τις γιορτές προμηθεύτηκε από το εμπόριο επαρκή ποσότητα self test. Σε περίπτωση που κάποια οικογένεια  δεν μπόρεσε να προμηθευτεί  self test από το φαρμακείο θα υπάρχει η δυνατότητα να τους διατεθεί αύριο το πρωί στο σχολείο. Οι γονείς θα πρέπει να φέρουν το παιδί στο σχολείο, το test θα γίνει από τη νοσηλεύτρια και στη συνέχεια οι γονείς θα  υποβάλουν τη δήλωση αποτελέσματος.
  • Συστήνουμε στους μαθητές μας να κάνουν χρήση μάσκας ειδικής προστασίας για το όλο διάστημα που θεωρείται κρίσιμο.
  • Από τη Τρίτη θα ξεκινήσει πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης στα βασικά μαθήματα για τους μαθητές που νοσούν ή είναι επαφή στενού κρούσματος. Όπως και κατά τη διάρκεια του  1ου τρίμηνου, έτσι και τώρα δε θα αφήσουμε κανένα μαθητή χωρίς την καθημερινή επαφή με το σχολείο του και με την εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμη και αν αυτό δεν υπάρχει ως προτεινόμενη οδηγία από το Υπ.Παιδείας. Θα ενημερωθείτε αναλυτικά με νέα ανακοίνωση.

 Θερμή παράκληση-υπενθύμιση:

  1. Μη στέλνετε στο email του σχολείου τη δήλωση  του test παρά μόνο σε περιπτώσεις που έχει ξεχωριστά ζητηθεί από το Γραφείο. Δεν είναι  εφικτό να τσεκάρουμε ταυτοχρόνως το email κατά την πρωινή προσέλευση  των μαθητών στο σχολείο, έτσι ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη.  
  2. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους  τη δήλωση του τεστ εκτυπωμένη ή χειρόγραφη. Συστήνουμε επίσης να συμφωνήσετε με τα παιδιά την  τοποθέτηση της δήλωσης σε μια  συγκεκριμένη θέση μέσα στην τσάντα για να τη βρίσκουν εύκολα όταν τους ζητηθεί στο σχολικό, στις εισόδους και στην τάξη.  
  3. Σε περίπτωση που δεν έχετε εκτυπωτή, δηλώνετε την αίτηση ηλεκτρονικά, την αντιγράφετε και τη στέλνετε χειρόγραφα με το παιδί.
  4. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εισέλθετε στην πλατφόρμα στέλνετε τη χειρόγραφη δήλωση του  test και ενημερώνετε για τον κωδικό  δήλωσης αργότερα ή την επομένη.

Υπενθυμίζουμε :

  • Για την 1η εβδομάδα οι μαθητές επιδεικνύουν τις δηλώσεις : Δευτέρα , Τρίτη και Παρασκευή.
  •  Για την 2η εβδομάδα μαθητές επιδεικνύουν τις δηλώσεις Τρίτη και Παρασκευή.
  • Συνημμένα σας στέλνουμε ένα πίνακα με επισημάνσεις στα σημαντικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλες τις απουσίες (κατά το δυνατόν) που θα προκύπτουν από το προσωπικό μας για να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας. Θα αντιμετωπίσουμε σημαντικές δυσκολίες ειδικά στις περιπτώσεις απουσίας οδηγών  καθώς η άμεση αντικατάσταση τους δεν είναι εύκολη, ζητούμε την κατανόηση και τη στήριξη σας.

Με συνέπεια και πίστη θα ξεπεράσουμε μαζί και αυτή τη δύσκολη περίοδο με την ευχή να είναι και η τελευταία.

 

Από τη Διεύθυνση