ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί γονείς,

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της μουσικής. Ξέρουμε την άρρηκτη σχέση της μουσικής ακρόασης με το συναίσθημα, που μπορεί άλλοτε  να το ενισχύει και άλλοτε να το καταπραΰνει. Ξέρουμε, επίσης, ότι η μουσική, και πιο συγκεκριμένα τα τραγούδια, αποτελούν ένα ανέξοδο όχημα που μπορεί να μας ταξιδέψει, να μας βοηθήσει να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Με απλά λόγια, η μουσική μπορεί να μας κάνει συντροφιά στις δύσκολες στιγμές μας, παράλληλα όμως, μπορεί να αλλάξει το συναίσθημα και να βελτιώσει την διάθεσή μας, να μας ταξιδέψει και να εντείνει τους γνωστικούς μας ορίζοντες!


Βέβαια, από ότι φαίνεται η μουσική μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από όσα γνωρίζουμε και μας ενημερώνουν για αυτά σύγχρονες έρευνες: η μουσική υπόκρουση στα σχολεία φαίνεται να βελτιώνει την ακαδημαϊκή απόδοση των μαθητών, να μειώνει το άγχος, την λεκτική και σωματική βία και να βοηθά μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως  η διάσπαση προσοχής και η υπερκινητικότητα! H μουσική και η τέχνη γενικότερα είναι ο χώρος όπου με ασφάλεια μπορούν να τεθούν ζητήματα φυλής, τάξης, φύλου και ταυτότητας. Συνεπώς, η μουσική μπορεί να βοηθήσει συναισθηματικά, συμπεριφορικά, θεραπευτικά και γνωστικά, ακόμα και όταν υπάρχουν πιο σύνθετα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Το σύγχρονο, αειφόρο σχολείο, οφείλει να αντιμετωπίζει την γνώση ολιστικά. Ενδιαφέρεται για το φυσικό περιβάλλον, αλλά και το σχολικό περιβάλλον. Είναι ένα σχολείο χαρούμενο, που νοιάζεται τόσο για το υψηλό επίπεδο των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μαθητών του, όσο και για την καλή ψυχολογική τους κατάσταση, την δημοκρατική και ενσυναισθητική προσέγγιση των θεμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το σχολείο μας  είχε καθιερώσει τα «Μουσικά Πρωινά». Δηλαδή, μουσική υπόκρουση που παίζει καθ’ όλη την διάρκεια της πρωινής προσέλευσης των μαθητών μας. Φέτος η δράση  αυτή είναι προσεκτικά επιλεγμένη από την μουσικό του σχολείου μας, και κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετικό μουσικό είδος και στυλ.

Δευτέρα:          Κλασική» μουσική

Τρίτη:              Παιδικά τραγούδια

Τετάρτη:          Μουσικές του κόσμου-Έθνικ

Πέμπτη:           Κινηματογράφος, Τζαζ, μιούζικαλ

Παρασκευή:    Έλληνες Συνθέτες