ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ -ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ -ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Μαρούσι, 16/09/21

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ

 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί Γονείς,

 Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και όλου του προσωπικού  και σύμφωνα με τις  οδηγίες του ΕΟΔΥ που λάβαμε χθες 15/9/21  καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα  λειτουργίας.

Τηρούμε με αυστηρό τρόπο όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν οριστεί από τους ειδικούς και ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς και εσάς για ό,τι αντιμετωπίζουμε στο χώρο του Σχολείου.

Παρακάτω αναφέρουμε το διαδικαστικό ενημέρωσης των γονέων  στην περίπτωση  επιβεβαιωμένου κρούσματος.

  •  Αποστέλλουμε  ενημερωτικό sms στους γονείς των παιδιών του τμήματος και του σχολικού που θεωρούνται «στενή επαφή». (Αναλυτικές πληροφορίες  θα δείτε στις οδηγίες που σας στέλνουμε).  Οι γονείς θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία εργαστηριακού ελέγχου για να προσέλθουν την επομένη ημέρα τα παιδιά στο σχολείο.
  •  Οι «ειδικές στενές επαφές» ενημερώνονται αντίστοιχα αρχικά με sms και κατόπιν με τηλεφωνική επικοινωνία (εφόσον αυτό είναι εφικτό). Αναλυτικές πληροφορίες  θα δείτε στις οδηγίες που σας στέλνουμε. Οι γονείς θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία εργαστηριακού ελέγχου για να προσέλθουν την επομένη ημέρα  τα παιδιά στο σχολείο.
  •  Γίνεται αναλυτική ανάρτηση και υπενθύμιση του πρωτοκόλλου στο καθηκοντολόγιο του τμήματος που υπήρξε το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Λόγω του ότι ο αριθμός των στενών επαφών που ορίζεται από το νέο πρωτόκολλο είναι σημαντικός, η ενημέρωση θα γίνεται πάντα με sms για  επιτάχυνση του χρόνου  ενημέρωσης όλων των γονέων.

 

Τα SMS θα έχουν 2 μορφές :

1.       « Λαμβάνετε αυτό το sms ως “στενή επαφή” για το τμήμα… ή το σχολικό  , παρακαλούμε να ακολουθήσετε το πρωτόκολλο για τη στενή επαφή πριν την αυριανή προσέλευση του παιδιού σας στο σχολείο».

2.      «Λαμβάνετε αυτό το sms ως «ειδική στενή επαφή» για το τμήμα… ή το σχολικό… , παρακαλούμε να ακολουθήσετε το πρωτόκολλο για την ειδική στενή επαφή πριν την αυριανή προσέλευση του παιδιού σας στο σχολείο».

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2η

  • Παρακαλούμε πολύ όλα τα self test ή rapid test, λόγω κρούσματος, να αποστέλλονται κάθε μέρα στο mail του σχολείου contact@ellinaogliki.edu.gr με το παρακάτω τίτλο :

πχ : SELF TEST –ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 16/9/21 , ΤΜΗΜΑ Γ5

ή

RAPID TEST –ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 16/9/21, ΤΜΗΜΑ Γ5

 

 

 καθιερωμένα εβδομαδιαία self test όλων των μαθητών του σχολείου ΔΕ θα πρέπει να αποστέλλονται στο Mail του σχολείου, αλλά να τα έχουν μαζί τους οι μαθητές εκτυπωμένα ή χειρόγραφα κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

 

Επισυνάπτονται :

 

  • Σύνοψη οδηγιών  πρωτοκόλλου ΕΟΔΥ.
  •  Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα παιδιά με σοβαρό υποκείμενο νόσημα.
  • Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

 

 

Από τη Διεύθυνση