ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητά μας παιδιά,

Ήρθε η στιγμή  για τις εξετάσεις των Αγγλικών.

Για κάποιους από εσάς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μπαίνετε στη διαδικασία μιας επίσημης και διαφορετικής εξέτασης σε σχέση με αυτή των διαγωνισμάτων που έχετε ζήσει ως μαθητές στις τάξεις σας.  Κάποιοι μεγαλύτεροι πάλι έχετε περάσει  στο παρελθόν από αυτή τη διαδικασία και έχετε αποκτήσει μια μικρή «εμπειρία» για τον τρόπο που θα πρέπει να τις αντιμετωπίζετε. Γενικά ο θεσμός των εξετάσεων είναι ένα  σύστημα που αξιολογεί μέσα σε λίγες ώρες την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς.

 Θα πρέπει να σκέφτεστε ότι τη διαδικασία των εξετάσεων  θα τη συναντήσετε  πολλές φορές στη διάρκεια της σπουδαστικής σας  ζωής, οπότε καλό είναι να μάθετε  από νωρίς  να ανταποκρίνεστε σε αυτές με ψυχραιμία και με θετική σκέψη .

Θα ακολουθήσουν και άλλες στιγμές πιο καθοριστικές και πολύ πιο σημαντικές για όλους σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ 

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει ΜΟΝΟ από την πλαϊνή είσοδο της αυλής (οδός Εκάβης) ΟΧΙ από την κεντρική είσοδο, η πόρτα δίπλα από τη Γραμματεία θα είναι κλειστή.  

  •  Οι μαθητές περιμένουν στις κερκίδες. Οι καθηγητές των Αγγλικών θα  του υποδείξουν την αίθουσα.  
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος των μαθητών μέσω  της Γραμματείας.
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή των γονέων στο χώρο του σχολείου.
  • Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει από το χώρο αναχώρησης και μόνο (πίσω γήπεδο basket).

Οι γονείς θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά την ώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία προφορικής εξέτασης του παιδιού τους. (Εξαιρείται η 1η ομάδα μαθητών που δίνουν ΚΕΤ που η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής). Οι μαθητές αυτοί θα αποχωρήσουν με τη λήξη της γραπτής εξέτασης.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ 

 Αν υπάρχει σημαντική χρονική διαφορά μεταξύ γραπτής και προφορικής εξέτασης,  οι γονείς μπορούν να  παραλάβουν το παιδί  και να το ξαναφέρουν 10 λεπτά νωρίτερα από την εγγραφόμενη προφορική τους εξέταση.     

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 Οι μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις ΚΕΤ- PET- FCE  είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την ημέρα των εξετάσεων πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ανηλίκου ή διαβατήριο. 


Καλή επιτυχία !!!