Δ΄ΤΑΞΗ : PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δ΄ΤΑΞΗ : PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Στο πλαίσιο του φετινού project των μαθητών της Δτάξης  «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας δύο παραολυμπιονίκες, τους κυρίους Μάκη Καλαρά και Κωνσταντίνο Μασούρα.

Ο κ. Μάκης Καλαράς είναι παραολυμπιονίκης και κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Ξεκίνησε με την άρση βαρών όπου πήρε και την πρώτη διάκριση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συνέχισε με τη δισκοβολία. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πήρε τη 2η θέση. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει διακριθεί σε θερινούς και χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Έχει παγκόσμια και ευρωπαϊκά ρεκόρ και εκπαιδεύει άτομα με αναπηρία και μη με στόχο τη δημιουργία μίας προσβάσιμης κοινωνίας για τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μασούρας είναι τετραπληγικός, χρυσός Παραολυμπιονίκης στο μπότσια, ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται από άτομα με βαριά αναπηρία.

Αφού συζητήσαμε μαζί τους, πήγαμε στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου μας, όπου μας έδειξαν πώς παίζεται το μπότσια. Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά το παραόλυμπιακό  αυτό άθλημα παίζοντάς το σε ομάδες.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που μας δίδαξε πολλά και κυρίως τη δύναμη της θέλησης!

Ευχαριστούμε πολύ!