Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων: Δωρεάν μαθήματα σε γονείς για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων: Δωρεάν μαθήματα σε γονείς για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0


Ο κ. Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, δημιούργησε το 2018  την «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» με σκοπό τη «διαπαιδαγώγηση» των μεγάλων για την ασφαλή πλοήγηση των μικρών.  Ειδικότερα, σκοπός της πλατφόρμας είναι να ενημερώσει και να διδάξει στους γονείς πώς να μάθουν να προστατεύουν τα παιδιά από τυχόν διαδικτυακούς κινδύνους με τους οποίους εκείνα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα ενώ «σερφάρουν» όπως η υποκλοπή φωτογραφιών και δεδομένων.

Η «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» παρέχεται εντελώς δωρεάν μέσω Διαδικτύου.

 Τα μαθήματα πραγματοποιούνται συνολικά τέσσερις (4) φορές τον μήνα (2 ώρες ανά εβδομάδα), μέσα από την εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD, που διατίθεται από την εταιρεία Cosmolearn. Ο κύκλος εκπαίδευσης διαρκεί έναν μήνα, στο τέλος του οποίου χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων μία ομάδα καταρτισμένους εισηγητές μαζί με τον Μανώλη Σφακιανάκη δίνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο στους γονείς.

Η «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα οι γονείς να διδαχθούν τρόπους ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών σε περίπτωση που έχουν κινδυνεύσει ή/και υπάρξει θύματα κακόβουλων ενεργειών.

 

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Ειδικότερα:

  • «Η πρώτη ενότητα αφορά την ενημέρωση των γονέων σχετικά με το Διαδίκτυο, την έκθεση, τα Social Media, το online gaming, τα Chatroom, το Grooming, και άλλες διαδικτυακές παγίδες, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τυχόν κινδύνους αλλά και να είναι ενήμεροι για τα σημερινά δεδομένα.
  • Η δεύτερη ενότητα και η τρίτη ενότητα θα προσεγγίσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από το διαδίκτυο ψυχολογικά.  Τα παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα καθώς και θέματα όπως αυτά του Εθισμού και του Cyber Bullying, θα αναλυθούν σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τυχόν συμπτώματα, αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος επικοινωνία. Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών λόγω του διαδικτύου.
  • Τέλος, η τέταρτη ενότητα θα περιλαμβάνει αναλυτικά πρακτικές λύσεις και μέτρα προφυλάξεις, τα οποία μπορούν να παίρνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά, αναφορικά με την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο».

 

Συμμετοχή  στην ιστοσελίδα του CSIi.