ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2019"- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2019"- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

«ΚΑΓΚΟΥΡΟ» 2019


Αγαπητοί γονείς,

 Όπως γνωρίζετε, το Σχολείο μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις πέρα από το αναλυτικό πρόγραμμα και την υποχρεωτική εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές μας γενική παιδεία και ερεθίσματα για την καλλιέργεια της αντίληψης και των δεξιοτήτων τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση σας ενημερώνουμε σχετικά με το Διεθνή Μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό». Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται σε 42 χώρες. Από το 2007 συμμετέχει στο διαγωνισμό και η Ελλάδα. Η «Καγκουρό Ελλάς» διοργανώνει το διαγωνισμό σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Μαθηματικών και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από Β’ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Λυκείου, επιλύοντας ασκήσεις που αντιστοιχούν στο γνωστικό και στο αντιληπτικό τους επίπεδο.

Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών, ούτε απευθύνονται (μόνο) σε παιδιά με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές για τους συμμετέχοντες. (Τα θέματα περασμένων ετών βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.kangaroo.gr).

  • Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και βεβαίωση συμμετοχής.
  •  Η συνδρομή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι 12,50€. Το σχολείο μας δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος. Για το ποσό αυτό θα λάβετε  απόδειξη, την ημέρα του διαγωνισμού, η οποία εκδίδεται από την Καγκουρό Ελλάς.
  • Εξεταστικό κέντρο, όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, θα είναι ο χώρος των Μοντεσσοριανών Σχολείων και του Γυμνασίου μας «Παιδαγωγική Πρωτοπορία»

Σημαντική διευκρίνιση: Η νέα διεύθυνση είναι :Πευκών 13 και Ευκαλύπτων 16 Βαρυμπόμπη (πλησίον της πλατείας Βαρυμπόμπης)

Tηλ.: 210-8169522 & 210-8169569.

  •  Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. Ώρα προσέλευσης : από 8.30 π.μ.. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με ίδιο μέσο.
  • Όσοι γονείς επιθυμείτε να συμμετάσχει το παιδί σας στον διαγωνισμό, πρέπει να επιστρέψετε τη δήλωση που παραθέτουμε στον/ην δάσκαλο/α της τάξης του/της και να προσκομίσετε το ποσό των 12,50€ που απαιτείται για τη συμμετοχή, έως την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019. Παρακαλείσθε ιδιαίτερα να τηρήσετε ΑΥΣΤΗΡΑ την παραπάνω τελική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στον διαγωνισμό, γιατί τα θέματα, τα φύλλα απαντήσεων και όλα όσα είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα αποσταλούν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οπότε θα πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων.
  •  Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο μαθητής πρέπει να έχει μαζί του ένα στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος, με το οποίο θα σημειώνει τις απαντήσεις του στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ που θα του δοθεί. Στις απαντήσεις δεν επιτρέπεται η χρήση μολυβιού ούτε διορθωτικού (blanco). Τα γεωμετρικά όργανα δεν είναι απαραίτητα. Δε θα ζητηθεί να σχεδιάσουν οι διαγωνιζόμενοι κάτι, από το οποίο θα βαθμολογηθούν. Όμως, μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιους, όταν εργάζονται στο πρόχειρό τους.
  •  Για τους μαθητές της Β’ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 21 ερωτήσεις, για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 24 ερωτήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις 30. Δε χρειάζεται να απαντήσει κανείς σε όλες τις ερωτήσεις. Το «Καγκουρό» δεν είναι εξέταση και δεν υπάρχει βαθμολογική βάση. 
  • Τα θέματα είναι πολλαπλής επιλογής. Δηλαδή, σε κάθε θέμα υπάρχουν πέντε απαντήσεις από τις οποίες μόνο μία είναι σωστή. Κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 3, 4 ή 5 πόντους, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της. Για κάθε λανθασμένη απάντηση αφαιρείται ένας πόντος, ανεξάρτητα από τη δυσκολία του θέματος. Αν σε μία ερώτηση δε σημειωθεί απάντηση, τότε ούτε προστίθενται ούτε αφαιρούνται πόντοι. 
  • Στην ιστοσελίδα του Καγκουρό (www.kangaroo.gr) θα αναρτηθούν τα ονόματα μόνο των διακριθέντων μαθητών. Το όνομα και ο βαθμός των μαθητών που δεν κατάφεραν να διακριθούν δε γνωστοποιούνται στους άλλους, παρά μόνο στους ίδιους τους διαγωνιζόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του διοργανωτή του διαγωνισμού www.kangaroo.gr Υπεύθυνος προγράμματος του Σχολείου μας είναι  ο κ. Κώστας Κρομμύδας. Υπεύθυνη του διαγωνισμού για το εξεταστικό κέντρο είναι η Γυμνασιάρχης μας η κα Χρονοπούλου Ζέτα με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο 210-8169569.

 

 Από τη Διεύθυνση


Ακολουθεί επισυναπτόμενη η αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό.