ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ 2018

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ 2018

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι για 6η χρονιά θα εφαρμοστεί στο Σχολείο μας ο θεσμός του «Κοινωνικού Κυλικείου». Οι γονείς των μαθητών προαιρετικά πάντα, μπορούν να συμμετέχουν με δύο τρόπους:

  1.  Την ημέρα που το τμήμα σας είναι κυλικείο, στέλνετε το πρωί με τα παιδιά σας την προσφορά σας σε ταψάκι-κουτί (μίας χρήσης) με τυροπιτάκια, κασεροπιτάκια, κρουασανάκια, μηλοπιτάκια, σπιτικά κέικ σε κομμάτια και άλλα παρεμφερή είδη.  Συστήνουμε να φτιάξετε (αν είναι εφικτό) κάτι υγιεινό με τη συμμετοχή των παιδιών, έτσι ώστε να έχουν άμεση συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.
  2.  Όταν το τμήμα  δεν είναι κοινωνικό κυλικείο, κάθε Παρασκευή, μπορείτε να δίνετε στα παιδιά σας τουλάχιστον 1€ για να συμμετέχουν στη διαδικασία αγοράζοντας το σακουλάκι τους. Στο κάθε σακουλάκι ο μαθητής μπορεί να επιλέγει έως τρία κομμάτια.

Το τμήμα που θα είναι Κοινωνικό Κυλικείο θα προσφέρει τα προϊόντα του κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος και εάν έχουν περισσέψει και στο δεύτερο. Τα σακουλάκια και οι χαρτοπετσέτες θα προσφέρονται από εμάς. Το κυλικείο του Σχολείου θα λειτουργεί κανονικά αυτή την ημέρα για όσους μαθητές δε θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία ή για να συμπληρώσουν το κολατσιό τους. Η συμμετοχή άλλωστε δεν είναι υποχρεωτική για γονείς και μαθητές.   

Ο στόχος της διαδικασίας είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά μας σε δράσεις αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και συνεργατικότητας. Να συνειδητοποιήσουν ότι στη ζωή τους αξίες και δυνατότητες που θεωρούν δεδομένες δεν ισχύουν για όλα τα παιδιά της χώρας μας, όπως το να έχουμε κολατσιό ή να πίνουμε γάλα καθημερινά. Θεωρούμε ότι η συνειδητοποίηση χρειάζεται δράσεις και όχι μόνο λόγια.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται σε κάθε τμήμα θα προσφέρονται σε οργανισμούς που θα συναποφασίσουν οι δάσκαλοι μαζί με τους μαθητές τους.

 

Από την επόμενη εβδομάδα το ρόλο του κυλικείου θα τον έχουν δύο τμήματα.

 Ημέρα Κοινωνικού Κυλικείου ορίζεται η Παρασκευή.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Κυλικείου είναι το παρακάτω:

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ

Παρασκευή 

23/11/18

Β1-Β2

ΣΤ1-ΣΤ2

Παρασκευή

30/11/18

Β3-Α1

Ε1-Ε2

Παρασκευή

7/12/18

Α2-Α3

Ε3-ΣΤ3

Παρασκευή

14/12/18

Γ1-Γ2

Δ3-Δ2

Παρασκευή

21/12/18

ΝΗΠ1-ΝΗΠ2

ΠΡΟΝΗΠΙΟ

Δ1-ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΓΡΑΦΕΙΟ

 

Από τη Διεύθυνση