ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ 36ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ 36ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

 

Μαρούσι, 25/6/18

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΤΟ 36ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 


Η χορωδία του σχολείο θα συμμετέχει στο 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας .»The choirs participating in the 36th International Choral Festival of Preveza»

Διευθύνουν / Conductors: Ελευθερία Βούλγαρη και Γεώργιος Σιτώτης

Η παιδική χορωδία του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου “Ελληνοαγγλική Αγωγή” ιδρύθηκε το 2002. Αποτελείται από 45 μαθητές, ηλικίας 7 – 12 ετών, οι οποίοι εκπροσωπούν το σχολείο τους κάθε χρόνο σε πολυάριθμες εκδηλώσεις (θεατρικά έργα, εθνικές επετείους, ειδικά μουσικά αφιερώματα, χορωδιακά φεστιβάλ, χορωδιακούς διαγωνισμούς, χριστουγεννιάτικα events σε πολυκαταστήματα, κλπ).

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών, για μια ή δυο φωνές, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Σκοπός της χορωδίας είναι η απόκτηση μουσικής εμπειρίας και γνώσης και η κοινωνικοποίηση, η συνεργασία, η έκφραση και η διασκέδαση.

 Έως το 2011 η κ. Ελευθερία Βούλγαρη ήταν μαέστρος της χορωδίας.

Τα τελευταία 6 χρόνια τη χορωδία συνδιευθύνουν η κ. Ελευθερία Βούλγαρη και ο κ. Γεώργιος Σιτώτης.
Η Ελευθερία Βούλγαρη έχει δίπλωμα στο πιάνο, στη σύνθεση, στη διεύθυνση χορωδίας και master στη μουσική ψυχολογία στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, κάποια από τα οποία έχει παρουσιάσει και σε διεθνή και άλλα συνέδρια, ενώ είναι μέλος του ελληνικού συλλόγου μουσικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και βασικό μέλος του ελληνικού συλλόγου μαέστρων χορωδίας και ορχήστρας. Είναι καθηγήτρια μουσικής στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο “Ελληνοαγγλική Αγωγή” και διευθύνει την ομώνυμη χορωδία. Επίσης διευθύνει τις χορωδίες (παιδική, νεανική, μικτή) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καθώς και τη χορωδία ηλικιωμένων του Δήμου Βριλησσίων.
Ο Γεώργιος Σιτώτης είναι κάτοχος πτυχίου μουσικών σπουδών από το ΑΠΘ και master στον σχεδιασμό και ανάπτυξη εκπαιδευτικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Έχει μελετήσει διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας με τον Γιώργο Αραβίδη και τη Φαίδρα Γιαννέλου, ενώ έχει παρακολουθήσει master class στο ίδιο θέμα με πολλούς καταξιωμένους μαέστρους, όπως οι Μιχάλης Οικονόμου, Μιχάλης Πατσέας, Μίλτος Λογιάδης, Ragnar Rasmussen, Ursa Lah, Αντώνης Κοντογεωργίου, Μίλτος Λογιάδης, Zoltan Pad, Katalin Kiss and Peter Erdei. Το Σεπτέμβριο του 2017 ψηφίστηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών ως ένας από τους καλλίτερους νέους μαέστρους κατά το 9ο master class διεύθυνσης που διοργάνωσε το ASO. Διδάσκει μουσική σε δημοτικά σχολεία τα τελευταία 14 χρόνια και διευθύνει τις παιδικές χορωδίες των “Τροβαδούρων Κηφισιάς” και του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου “Ελληνοαγγλική Αγωγή”.