ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ»

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ»

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Μαρούσι, 12/03/2018


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

«ΚΑΓΚΟΥΡΟ»

 

Αγαπητοί Γονείς,

Υπενθυμίζουμε ότι ο μαθηματικός διαγωνισμός "Καγκουρό" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 9.00 π.μ. 

Ώρα προσέλευσης : από 8.30 π.μ.. 

Η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. 

Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με ίδιο μέσο.

Εξεταστικό κέντρο, όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, θα είναι ο χώρος των

Μοντεσσοριανών Σχολείων και του Γυμνασίου μας «Παιδαγωγική Πρωτοπορία»


Διεύθυνση: Λ. Τατοΐου 201, Βαρυμπόμπη, 

Tηλ. Γραμματείας 210-8169522, 

Τηλ. Γυμνασίου 210-8169569.


  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο μαθητής πρέπει να έχει μαζί του  στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος, με το οποίο θα σημειώνει τις απαντήσεις του στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ που θα του δοθεί. Στις απαντήσεις δεν επιτρέπεται η χρήση μολυβιού ούτε διορθωτικού (blanco). Τα γεωμετρικά όργανα δεν είναι απαραίτητα. Δε θα ζητηθεί να σχεδιάσουν οι διαγωνιζόμενοι κάτι, από το οποίο θα βαθμολογηθούν. Όμως, μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιους, όταν εργάζονται στο πρόχειρό τους.

 

  • Για τους μαθητές της Β’ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 21 ερωτήσεις, για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 24 ερωτήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις 30. Δε χρειάζεται να απαντήσει κανείς σε όλες τις ερωτήσεις. Το «Καγκουρό» δεν είναι εξέταση και δεν υπάρχει βαθμολογική βάση. Το Καγκουρό είναι διαγωνισμός: σε όσο περισσότερες ερωτήσεις απαντήσει κανείς σωστά, τόσο αυξάνει την πιθανότητά του να βραβευθεί.

 

  • Τα θέματα είναι πολλαπλής επιλογής. Δηλαδή, σε κάθε θέμα υπάρχουν πέντε απαντήσεις από τις οποίες μόνο μία είναι σωστή. Κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 3, 4 ή 5 πόντους, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της. Για κάθε λανθασμένη απάντηση αφαιρείται ένας πόντος, ανεξάρτητα από τη δυσκολία του θέματος. Αν σε μία ερώτηση δε σημειωθεί απάντηση, τότε ούτε προστίθενται ούτε αφαιρούνται πόντοι.

 

  • Στην ιστοσελίδα του Καγκουρό (www.kangaroo.gr) θα αναρτηθούν τα ονόματα μόνο των διακριθέντων μαθητών. Το όνομα και ο βαθμός των μαθητών που δεν κατάφεραν να διακριθούν δε γνωστοποιούνται στους άλλους, παρά μόνο στους ίδιους τους διαγωνιζόμενους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του διοργανωτή του διαγωνισμού www.kangaroo.gr

Υπεύθυνος προγράμματος του Σχολείου μας είναι  ο κ. Κώστας Κρομμύδας. 

Υπεύθυνη του διαγωνισμού για το εξεταστικό κέντρο είναι η Γυμνασιάρχης μας η κα Χρονοπούλου Ζέτα με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο 210-8169569.


Καλή Επιτυχία σε όλους του μαθητές μας. 

 

 

Από τη Διεύθυνση