Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ EMAIL ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ .

 
 
Picture of Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ EMAIL ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ .
by Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου - Wednesday, 10 January 2018, 3:08 PM
 

Αγαπητοί Γονείς,

Παρατηρήθηκε ότι με την έναρξη του σχολείου (μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων) κάποιοι γονείς δεν έλαβαν email από τις ενημερώσεις και τα καθήκοντα της πλατφόρμας.

Αυτό το θέμα παρουσιάστηκε σε κάποια τμήματα και ειδικότερα στους γονείς που έχουν  κάνει προώθηση των mail του λογαριασμού που δημιουργήθηκε από το σχολείο για κάθε γονιό, στο προσωπικό τους email.

Η Google -στην οποία έχουμε δημιουργήσει όλους τους λογαριασμούς email του σχολείου- μπορεί απροσδιόριστα και χωρίς τη δική μας παρέμβαση να θεωρήσει ένα σύμβολο, ένα γράμμα ή οτιδήποτε άλλo ως spam (για λόγους ασφαλείας) και έτσι τοποθετεί τα email στα Spam.

(Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα  δε σχετίζεται με κάποιο τεχνικό ζήτημα της πλατφόρμας).

Εφόσον σας παρουσιάστηκε αυτό το θέμα για να μπορέστε να το επιλύσετε θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

1.    Οι Ενημερώσεις και τα καθήκοντα του σχολείου όταν ανεβαίνουν την πλατφόρμα αποστέλλονται ταυτόχρονα και στο e-mail της google που έχει δημιουργηθεί για κάθε γονιό από το σχολείο.  Πρόκειται για  ένα απλό gmail που σας συστήνουμε να μην το δώσετε για άλλη χρήση.

2.  Για να συνδεθείτε-γράφετε:  http://mail.google.com/a/ellinoagliki.edu.gr

3.  Στο πεδίο  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφετε: το username που είναι το ονοματεπώνυμο σaς  και συμπληρώνετε δίπλα @ellinoagliki.edu.gr.

      πχ. user name:  a.papadopoulou@ellinoagliki.edu.gr

Το Password είναι διαφορετικό για κάθε χρονιά εισαγωγής στην πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε θα χρειαστεί να καλέσετε στο σχολείο για να κάνουμε reset στο password.  Σε αυτή την περίπτωση ο νέος κωδικός password είναι : Ellinoagliki2017


3.      Σε αυτό το mail θα βρείτε στην ενότητα spam τα mail που δεν έχετε λάβει.  Θα πρέπει να τα επιλέξετε και να κάνετε «not spam».  Ταυτόχρονα θα πρέπει να ελέγξετε αν εξακολουθεί να ισχύει η διαδικασία προώθησης στο προσωπικό σας email.

 

Καλό θα είναι αν κάνετε χρήση του email να τσεκάρετε τακτικά και το πεδίο με τα spam.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία .

 

 

Από τη Διεύθυνση .