ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί Γονείς,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μεγάλη  χαρά σας παρουσιάζουμε την κεντρική βιβλιοθήκη του Σχολείου μας που ολοκληρώθηκε  στο 1ο όροφο του Νηπιαγωγείου.

Επιθυμία μας είναι  να μετατρέψουμε το χώρο σε μια «εστία πολιτιστικών δράσεων». Ένας χώρος που θα υλοποιούνται προγράμματα με θεματολογία από την ιστορία, την παράδοση, τη λογοτεχνία, τις καλές τέχνες κ.α. που θα περιλαμβάνει  προτάσεις ανάγνωσης, εργαστήρια, αφηγήσεις, παιχνίδια.




«Το να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα είναι μια ευτυχία που θα το ακολουθήσει σ' όλη του τη ζωή».  Anne Schlumberger  

Αυτή τη στιγμή στη βιβλιοθήκη λειτουργεί  έκθεση με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά των παιδιών του Νηπιαγωγείου.



Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, 2 Απριλίου,  καθιερώθηκε από  το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

  •  Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με ήταν το περσινό μήνυμα  της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που είχε χρώμα ελληνικό.
  • Για το 2024 υπεύθυνο για το υλικό  είναι το Εθνικό Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα της Eiko Kadono:

    "Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω σε φτερά, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπο της καρδιάς σας.  Είμαι μια ιστορία που ταξιδεύει. Πετάω παντού.."

Στο Σχολείο μας αύριο και μεθαύριο θα υλοποιηθούν δράσεις που σκοπό έχουν να μεταφέρουν το μήνυμα για την αξία της ανάγνωσης και του λογοτεχνικού βιβλίου στους μικρούς αναγνώστες.