ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ¨ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" (ΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΩΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ¨ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" (ΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΩΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

από v.konstantopoulou eclass -
Αριθμός απαντήσεων: 0

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»


Αγαπητοί Γονείς,

Σας αποστέλλουμε την ενημέρωση της Μαθηματικής Εταιρείας για τον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Πυθαγόρας», που αφορά μαθητές από τη Β’ Δημοτικού έως και την Γ’ Γυμνασίου, καθώς και την ύλη στην οποία θα εξεταστούν.

Το Σχολείο μας έχει επιλεγεί ως εξεταστικό κέντρο. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 το πρωί. Για την ακριβή ώρα του διαγωνισμού θα ενημερωθείτε με e-mail από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

 Για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή του μαθητή  θα πρέπει να αποσταλεί  συμπληρωμένη η Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτουμε από το e-mail στο οποίο θα διαγωνιστεί ο/η μαθητής/τρια (το οποίο και θα δηλωθεί στην Μαθηματική Εταιρεία), προς το e-mail: pithagoras.eme.ellinoagliki@gmail.com, (με θέμα: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ) και η καταβολή του ποσού των 10€ στη Γραμματεία.  Μόνο τότε ενεργοποιείται η συμμετοχή του παιδιού στην πλατφόρμα της Μαθηματικής Εταιρίας. Κατά την ολοκλήρωση της συμμετοχής στο διαγωνισμό (αίτηση και πληρωμή) θα λαμβάνετε και email επιβεβαίωσης. Το ποσό των 10€ είναι  για τη συνδρομή του περιοδικού «Πυθαγόρας». Το περιοδικό εκδίδεται μια φορά το χρόνο και θα σταλεί στα κέντρα, από όπου θα παραλειφθεί από τους μαθητές σε διάστημα ολίγων ημερών μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού


Βράβευση μαθητών

Ο διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά τη βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα μαθηματικά λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για το λόγο αυτό το ποσοστό των διακριθέντων δεν θα καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά θα είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο.

Στους διακριθέντες μαθητές απονέμεται έπαινος.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της διοργάνωσης του διαγωνισμού έχει η Ελληνική

Μαθηματική Εταιρεία και τα στοιχεία των μαθητών θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τις ανάγκες του διαγωνισμού αυτού.

Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού ορίζεται από το Δ.Σ της Ε.Μ.Ε, τελεί υπό την εποπτεία του Προέδρου της επιτροπής διαγωνισμού της ΕΜΕ Ανάργυρου Φελλούρη, Ομότιμου καθηγητή ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ

 

Η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχών είναι η Παρασκευή  3 Μαρτίου 2023.

Από τη Διεύθυνση