ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

από v.konstantopoulou eclass -
Αριθμός απαντήσεων: 0

                       

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

Αγαπητοί Γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00 π.μ. οι μαθητές του Γυμνασίου μας «Παιδαγωγική Πρωτοπορία «, οι μαθητές της ΣΤ΄Τάξης των Μοντεσσοριανών Σχολείων και της Ελληνοαγγλικής Αγωγής, θα παρακολουθήσουν μέσω webex διαδικτυακή ξενάγηση στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Η ξενάγηση θα διαρκέσει μια ώρα και θα πραγματοποιηθεί από ξεναγό Έλληνα ομογενή, ο οποίος θα είναι σε ζωντανή σύνδεση από το χώρο του εμβληματικού αυτού Βυζαντινού κτίσματος.

Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο πνευματικό και πολιτικό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ένα θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής που επιβίωσε ως τις ημέρες μας παρά τις αντιξοότητες και αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι μαθητές εικονικά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο, να δουν λεπτομέρειες και στο τέλος να υποβάλλουν ερωτήσεις εκφράζοντας τις απορίες τους για όσα είδαν. Η ξενάγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας και του μαθήματος «Εργαστήρια δεξιοτήτων», που εντάχτηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα τη φετινή σχολική χρονιά.

Το κόστος της ξενάγησης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το σχολείο.                                                                                                             

                                                                                           Από τη Διεύθυνση