ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί γονείς,

Αυτή την περίοδο υλοποιούνται με τους μαθητές του νηπιαγωγείου μας προγράμματα, που σκοπός τους είναι να τους εισάγουμε στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και να κινητοποιηθεί η μαθητική κοινότητα για τη δημιουργία ‘Ενεργών Πολιτών που θα αλλάξουν τον Κόσμο’. Ταυτόχρονα να καλλιεργηθούν βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα που προάγουν, από την προσχολική κιόλας ηλικία, το ενδιαφέρον και την ενεργοποίηση της κοινωνικής συναίσθησης και ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων τα νήπιά μας ενημερώθηκαν για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, τις ανάγκες των παιδιών που κατοικούν σε αυτά και συζητήσαμε για άλλη μια φορά για τα δικαιώματα των παιδιών. Συμφωνήσαμε πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Τα παιδιά έχουν μια φυσική τάση να αναλαμβάνουν δράση όταν βλέπουν να υπάρχουν ανισότητες. Εκπαιδευτικοί και μαθητές υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο γιατί βρισκόμαστε όλοι στην ίδια αποστολή

Ήρθαμε ,λοιπόν, σε επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών κ. Γιώργο Πρωτόπαπα, για να ρωτήσουμε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε κι εμείς να ομορφύνουμε τη ζωή αυτών των παιδιών, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι θα τους ήταν πολύ χρήσιμο να συγκεντρώσουμε για χάρη τους καινούργια σχολική-γραφική ύλη

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ που οργανώνουν αυτή τη φιλανθρωπική πράξη! 

Οι μαθητές του Ν3,μάλιστα,ετοίμασαν και μία επιστολή για εσάς:


Παρακαλούμε πολύ να αγκαλιάσετε και να υποστηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία των νηπίων μας, που από τη μια τους ανοίγει τον δρόμο για την καλλιέργεια βασικών ανθρώπινων αξιών, όπως της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης και από την άλλη θα σκορπίσει χαρά σε παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη με την έναρξη του καινούργιου σχολικού έτους.

Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιείται στον χώρο του νηπιαγωγείου μας μέχρι και την Τετάρτη 16-6-2021.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και τη βοήθειά σας.

Με εκτίμηση

κα Ευγενία Διαματάρη

Διευθύντρια Νηπιαγωγείου