ΣΚΑΚΙ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ (15-16/6/2020)

ΣΚΑΚΙ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ (15-16/6/2020)

από Διαγραμμένος χρήστης -
Αριθμός απαντήσεων: 0

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ (15-16/6/2020)

Τα πρωταθλήματα διοργανώνονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.chess.com και θα είναι χωρισμένα ανά τάξεις με βάση το σχολικό έτος 2019-2020, ως ακολούθως:

  • Νήπια έως Β’ Δημοτικού (1 έως 3 κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων)
  • Γ’ Δημοτικού
  • Δ’ Δημοτικού
  • Ε’ Δημοτικού
  • ΣΤ’ Δημοτικού
  • Α’ Γυμνασίου
  • Β’ Γυμνασίου
  • Γ ‘ Γυμνασίου
  • Λύκεια

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα : 

Δευτέρα

15 Ιουνίου 2020

 Τελετή Έναρξης

17:15

Δευτέρα

15 Ιουνίου 2020   

1ος – 7ος Γύρος Rapid  

17:30 – 20.30

Τρίτη

16 Ιουνίου 2020

1ος – 9ος Γύρος Blitz

17:30 – 20.30


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Στους ατομικούς αγώνες θα γίνει από ένα πρωτάθλημα την κάθε μία μέρα (Rapid & Blitz) και θα βγει συγκεντρωτική βαθμολογία. 

Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί ελβετικό πρωτάθλημα 7 γύρων με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 10’ για όλη την παρτίδα + 5’’ ανά κίνηση (rapid).
  • Την Τρίτη 16 Ιουνίου θα διεξαχθεί ελβετικό πρωτάθλημα 9 γύρων με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη  5’ για όλη την παρτίδα + 3" ανά κίνηση (blitz).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου που θα συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το πραγματικό τους όνομα και την πραγματική τους τάξη του σχολικού έτους 2019-2020. Ταυτόχρονα για τη συμμετοχή τους στους αγώνες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δημιουργήσουν (αν δεν έχουν ήδη) λογαριασμό στο chess.com και το όνομα χρήστη (chess.com ID) να συμπεριληφθεί στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

Παράδειγμα: στο πεδίο Ονοματεπώνυμο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και στο πεδίο Chess.com ID: giannispap2004

Διευκρινίζεται πως η ηλεκτρονική φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που θα τη συνοδεύουν διαφορετικά θα επιστρέφεται στον αποστολέα για τη διόρθωσή της. Όλα τα ονόματα θα πρέπει να είναι με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες εκτός από τις περιπτώσεις αλλοδαπών μαθητών οπότε μπορούν να δοθούν με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες.

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  mathitiko.noveltymindgames.com/index.php/forma-dilosis

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ:  Δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής στους αγώνες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα επιβεβαίωσης συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα των αγώνων: http://mathitiko.noveltymindgames.com/. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποστέλλεται μήνυμα επιβεβαίωσης.

Καμία συμμετοχή δεν θεωρείται επιβεβαιωμένη αν δεν έχει συμπληρωθεί σωστά η ηλεκτρονική φόρμα. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

  • Στους Ατομικούς Αγώνες, μετάλλια θα λάβουν οι 6 πρώτοι ανά κατηγορία (Νήπια, Α’ Δημοτικού & Β’ Δημοτικού θα βραβευθούν ξεχωριστά ανεξάρτητα αν θα ενοποιηθούν σε μία κατηγορία) και θα αποσταλούν ταχυδρομικά από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
  • Οι τελικές βαθμολογίες και αντίστοιχες βραβεύσεις θα οριστικοποιηθούν μετά τον έλεγχο της τεχνικής ομάδας anti-cheating του chess.com

 ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ – FAIR PLAY – ANTI-CHEATING:

Δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της παρτίδας η χρήση οποιασδήποτε μορφής υποβοήθησης (ηλεκτρονικής ή ανθρώπινης). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο ήχο και εικόνα και θα λάβουν τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail για να εισαχθούν σε πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Κατά τη διάρκεια της παρτίδας απαγορεύεται:

  • Η χρήση διαφορετικού παραθύρου εκτός του chess.com και του προγράμματος τηλεδιάσκεψης
  • Η αποχώρηση από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • Η επικοινωνία με οποιονδήποτε (πλην διαιτητών) για οποιοδήποτε θέμα

Το λογισμικό της chess.com και η τεχνική ομάδα anti-cheating της πλατφόρμας σε συνεργασία με την δειγματοληπτική παρακολούθηση μέσω ήχου και εικόνας από αίθουσα τηλεδιάσκεψης θα είναι τα βασικά μέτρα για την αποτροπή της υποβοήθησης. Οι συμμετέχοντες που λαμβάνουν μέρος συναινούν στο σχετικό έλεγχο και δέχονται χωρίς αιτιάσεις ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από την τεχνική ομάδα anti-cheating του chess.com. Αποκλεισμός μαθητή ή μαθήτριας μπορεί να πραγματοποιηθεί και μετά την ολοκλήρωση της παρτίδας.

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη (κριτήρια ισοβαθμίας, ζητήματα κληρώσεων και τεχνικής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων κ.λ.π.) ενδέχεται να εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Ιστοσελίδα των αγώνων: http://mathitiko.noveltymindgames.com/

E-mail επικοινωνίας οργανωτικής επιτροπής: mathitiko@noveltymindgames.com

Διεύθυνση αγώνων: FIDE IO Κώστας Κλώκας

Επικεφαλής Διαιτητής: FIDE IA Ανέστης Μιχαηλίδης

Βοηθός Επικεφαλής Διαιτητής: Μαρία-Άννα Στεφανίδη

Αναλυτικά η προκήρυξη των αγώνων στον παρακάτω σύνδεσμο: