ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΣΧΟΛΙΚΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΣΧΟΛΙΚΑ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ευχόμαστε καλό μήνα.

Ακολουθούν βοηθητικές επισημάνσεις για τη μεταφορά των παιδιών με τα σχολικά που διευκολύνουν την ομαλή τους μετάβαση από και προς το Σχολείο.


  •  Οι γονείς έχουν την υποχρέωση να παραδίδουν τα παιδιά στο σχολικό και να τα παραλαμβάνουν έξω από το σπίτι τους. Σε περίπτωση που  η παραλαβή του παιδιού γίνει από κάποιο άλλο πρόσωπο εκτάκτως ή μόνιμα, οι γονείς θα πρέπει να έχουν ενημερώσει το Γραφείο κίνησης με γραπτό σημείωμα ή τηλεφωνικά και το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα.
  • Οι μαθητές το πρωί πρέπει να περιμένουν στη στάση τους τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα. Το σχολικό δεν πρέπει και δεν μπορεί να περιμένει για να μην καθυστερήσει στα επόμενα παιδιά. Θερμή παράκληση για τη συνέπειά σας. 
  • Σε περίπτωση ασθενείας του μαθητή το πρωί, οι γονείς ενημερώνουν απευθείας το σχολικό στον αντίστοιχο αριθμό που σας έχει δώσει η συνοδός.
  • Επίσης οι γονείς ενημερώνουν το Γραφείο κίνησης είτε με γραπτό σημείωμα, είτε με email, είτε τηλεφωνικώς, έως τις 13:00, σε περίπτωση που κάποια μέρα επιθυμούν να γίνει αλλαγή στο δρομολόγιο τους. Σε καμία περίπτωση η ενημέρωση δεν πρέπει να γίνεται τελευταία στιγμή στο σχόλασμα καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή, έγκαιρη και ασφαλή αποχώρηση των μαθητών.
  • Σε περίπτωση προβλήματος διέλευσης του σχολικού (λόγω απαγορευτικού, στενότητας κ.τ.λ.) θα πρέπει να γίνει ειδική συνεννόηση με τον οδηγό για την εύρεση του πλησιέστερου σημείου παραλαβής και παράδοσης. Οι μαθητές που μένουν σε μη ασφαλτοστρωμένους ή γενικά επικίνδυνους για την ασφάλεια του οχήματος δρόμους θα πρέπει να βγαίνουν σε ασφαλτοστρωμένους ή ασφαλή σημεία. Σε αυτή την περίπτωση τα σχολικά αυτοκίνητα παραλαμβάνουν τους μαθητές σε σημείο που βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με αυτό του σπιτιού τους. Εάν υπάρχει σοβαρός κυκλοφοριακός λόγος, το σχολικό μπορεί να παραλαμβάνει το μαθητή και πιο μακριά εφόσον το σχολείο ενημερώσει από την προηγούμενη μέρα το γονέα (λαϊκή, πανηγύρι, δημόσια έργα κ.τ.λ.). Τα σχολικά αυτοκίνητα δεν μπαίνουν σε αδιέξοδους δρόμους.
  • Οι μαθητές που θα επιλέξουν κάποια δραστηριότητα υποχρεωτικά εντάσσονται στη 2η  ζώνη αναχώρησης για όλες τις ημέρες, εάν χρησιμοποιούν σχολικό. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης σχολικού σε διαφορετικές ζώνες. Οι μαθητές που έχουν επιλέξει ως αναχώρηση την 1η ζώνη  με σχολικό και θέλουν να εγγραφούν σε κάποια δραστηριότητα, θα αναχωρούν με ίδιο μέσο τις ημέρες που πραγματοποιείται η δραστηριότητα της επιλογής τους.

  • Υπενθυμίζουμε τέλος ότι τις ήμερες της φύλαξης (πριν από την  28η Οκτωβρίου, ανήμερα την 17η Νοεμβρίου και πριν από την 25η Μαρτίου), δεν επιτρέπονται αλλαγές στα σχολικά δρομολόγια. Οι γονείς μπορούν εφόσον το επιθυμούν να παραλάβουν εκείνη την ημέρα τους μαθητές νωρίτερα  με μια έγγραφη ενημέρωση που θα στείλουν στο γραφείο κίνησης μέσω των παιδιών τους. Το ίδιο ισχύει για την τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα και την τελευταία ημέρα του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές.