ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ…. ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ!

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ…. ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ!

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄  τάξης υποδέχθηκαν στο Σχολείο μας  δύο αθλητές με κινητική αναπηρία.

 

Οι δύο αθλητές μίλησαν στα παιδιά για τα  ζητήματα που τους απασχολούν, με έναν τρόπο απλό, αυθόρμητο, με θάρρος και ειλικρίνεια... πολλές φορές με αστείρευτο χιούμορ!

 

Απάντησαν  σε ερωτήσεις χωρίς περιστροφές, έλυσαν  απορίες, μοιράστηκαν  στιγμές  από τη δική τους καθημερινότητα και περιέγραψαν  πως βρήκαν λύσεις στα δικά τους εμπόδια & τρόπους για να νικήσουν τις αντιξοότητες.

 

 Συμφωνήσαμε ότι αυτό που θέλει περισσότερο από όλα ένα άτομο με κινητικά προβλήματα είναι να μην διαφέρει καθόλου από όλους τους υπόλοιπους, να μην ξεχωρίζει με κανέναν τρόπο.

 Αυτό σημαίνει να μπορεί να κάνει όλα όσα μπορούμε να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι.

Να μπορεί να κινείται στον δρόμο, χωρίς να του βάζει κανείς εμπόδια, να πηγαίνει σχολείο και να σπουδάζει.

Να έχει ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση και στην δημόσια υγεία.

Να μπορεί να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μπορεί να πηγαίνει στο θέατρο ή σινεμά, να επισκέπτεται μουσεία και εκθεσιακούς χώρους και να μπορεί να πάει στην παραλία.

Δηλαδή, πράγματα που κάνουμε όλοι μας.

Σκοπός αυτής της Δράσης είναι  να συμβάλλουμε  στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και στην εξοικείωσή τους με τα θέματα αναπηρίας, ώστε να εκπαιδευτούν να λειτουργούν με συμπεριληπτικό τρόπο και στην πραγματική ζωή.