ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ MICROSOFT 365

ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ MICROSOFT 365

από v.konstantopoulou eclass -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί Γονείς,

Το Σχολείο εξασφάλισε την προμήθεια αδειών χρήσης της πλατφόρμας Microsoft Office 365 για όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Όλοι οι μαθητές του Σχολείου αποκτούν τον δικό τους λογαριασμό Microsoft Office 365, ο οποίος περιλαμβάνει:

·       Όλες τις δημοφιλείς Office εφαρμογές της Microsoft (Word, PowerPoint, Teams, κλπ) στην τελευταία τους έκδοση με όλες τις δυνατότητες.

·       Δυνατότητα εγκατάστασης των εφαρμογών αυτών σε μέχρι 5 προσωπικές συσκευές.

·       1 TB χώρο αποθήκευσης στο OneDrive.

Με την εν λόγω επένδυση που καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το Σχολείο επιθυμεί να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μαθητές τα τεχνολογικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, οι μαθητές θα μπορούσαν να αποκτήσουν δεξιότητες, που θα είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στη συνέχεια στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί, θα έχουν στη διάθεσή τους τα ίδια εκπαιδευτικά εργαλεία με αυτά που χρησιμοποιούν οι μαθητές στις τάξεις και στους προσωπικούς τους υπολογιστές, και τα οποία είναι συμβατά με όλων των ειδών τις συσκευές (PC, Mac, Windows, Android, iOS).

Οι μαθητές θα παραλάβουν από το Σχολείο το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για να μπορέσουν να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους στην πλατφόρμα της Microsoft 365, μέσω της οποίας θα εγκαταστήσουν τις εφαρμογές του Office 365. Η αποστολή τους  θα  γίνει στα προσωπικά σας email  και θα έχει  ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 16 /12/22.

Επιπλέον, στον λογαριασμό του κάθε μαθητή περιλαμβάνεται η πρόσβασή του στο πρόγραμμα Minecraft Education Edition, το οποίο είναι η εκπαιδευτική έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή Minecraft Education Edition στον υπολογιστή ή το tablet τους και να πραγματοποιήσουν Είσοδο με τα στοιχεία του λογαριασμού Microsoft που απέκτησαν.

Η χρήση της άδειας φυσικά είναι προαιρετική και δεν έχει σχέση με την πλατφόρμα καθηκόντων και ανακοινώσεων του Σχολείου (eclass.ellinoagliki.edu.gr).


                                                                                                                                                                                      Από τη Διεύθυνση