ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

από Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Ελληνοαγγλική Αγωγή

 Οι έννοιες «πολιτισμός» και «παιδεία» είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η μία προϋποθέτει την άλλη και η μία οδηγεί στην άλλη.

Ο τόπος που, πολιτισμός και παιδεία γίνονται ένα, είναι το σχολείο. Οι δύο έννοιες συναντιούνται σε αυτή τη μεγάλη «αυλή» όπου συντελούνται τα πιο σπουδαία θαύματα. Εκεί όπου τα παιδιά μορφώνονται, μεγαλώνουν, προετοιμάζονται για τον «έξω» κόσμο, νιώθουν ασφάλεια, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και τις πρώτες δυσκολίες τους. Εκεί όπου μαθαίνουν πώς να είναι καλοί φίλοι, πώς να αγαπούν τον εαυτό τους και πώς να δείχνουν ενσυναίσθηση στους ανθρώπους και σεβασμό στη φύση.

Όλα αυτά στο δικό μας σχολείο, στην Ελληνοαγγλική Αγωγή, περνούν στα παιδιά μας με τον πιο φυσικό τρόπο, μέσα από το θέατρο και τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέσα από τη δημιουργία μιας παράστασης, οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές και μαθήτριες, χαίρονται, δοκιμάζονται, αισθάνονται δημιουργικά, γελούν, γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Τραγουδούν, χορεύουν και ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους, στήνοντας... τις δικές τους ιστορίες.

Από το Νηπιαγωγείο έως την Α΄ Δημοτικού, από τις επετειακές εκδηλώσεις μέχρι τις θεατρικές παραστάσεις στα Αγγλικά, από τις Μουσικές Εκδηλώσεις μέχρι τις Θεματικές Ημέρες Τέχνης και Πολιτισμού οι μαθητές μας εξυμνούν στην πράξη την ομαδική δουλειά και τη δημιουργία!

 Σας καλούμε να αγκαλιάσετε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή σχολική χρονιά και να μας ανταμείψετε με το πιο ζεστό σας χειροκρότημα. Σας περιμένουμε με χαρά!

 

Με εκτίμηση

Νάντια Παπαηλιοπούλου

Καθηγήτρια Θεατρικής & Μουσικοκινητικής Αγωγής

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ελληνοαγγλικής Αγωγής